torsdag 12 oktober 2017

EN FULLTRÄFF FRÅN SATURNUS

Igår var en perfekt kväll för något varmt att dricka, då det var både mörkt, kallt och lite ruggigt ute. Så fram åkte en av glöggflaskorna som kom med bud från Saturnus i början av veckan. Valet föll så klart på årets smak - Choklad & Hjortron, då jag varit så nyfiken på denna smakkombination sedan den presenterades. Självklart serverade jag glöggen ihop med Hjortrontryffelpralinerna från Åre Chokladfrabrik och pepparkakor.

Såhär skriver Saturnus om årets glögg som tagits fram i samarbete med Åre Chokladfabrik: -Årets nya glögg har smaken av choklad och hjortron och är inspirerad av Hjortontryffeln som är ett signum för Åre Chokladfabrik, en älskad pralin som hängt med från starten för 25 år sedan. Resultatet är en alkoholfri och mustig glögg med god fruktighet, som ska serveras rykande varm.

När jag öppnade flaskan spred sig en traditionell glöggdoft i köket ihop med doften av choklad. Innan jag värmde på den, så provsmakade jag den kall och även där kom smakerna fram men det var som uppvärmd den gjorde sig allra bäst.
Den traditionell glöggsmaken fanns där i grunden men det var smaken av choklad och hjortron som var mest framträdande och den var riktigt god.
Utan tvekan en ny favorit hos mig och det kommer gå åt många flaskor här hemma denna vintern.
En riktig fullträff!

Bild: En underbar jul


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar