söndag 17 september 2017

LJUVLIGA DOFTER I KÖKET

Vissa dagar är man bara så sugen på att baka något gott till kvällsfikat... Och jag har haft en liten påse med pepparkakskryddor liggandes i skafferiet ett tag. Så fram åkte bakformar, mjöl, socker och allt som behövdes för att göra säsongens allra första mjuka pepparkaka.
Har ett recept som jag alltid använder mig av och tänkte att jag kunde dela med mig av det här nedan.

INGREDIENSER
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl filmjölk
1 påse pepparkakskryddor
1 1/2 tsk bakpulver
3 3/4 dl vetemjöl

Lingon
Florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Värm ugnen till 175 grader och smöra och bröa en valfri form (ca 1 1/2 liter).
2. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa därefter socker och ägg pösigt i en skål. Tillsätt smör, filmjölk och pepparkakskryddor.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och rör försiktigt ner det i smeten. Häll sedan upp smeten i formen.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter och låt kakan svala innan Du strör över florsocker och dekorerar med lingon.

Bild: En underbar jul

Finns det något ljuvligare än när köket fylls av doften av juliga kryddor som kanel, ingefära och kardemumma?!
Till den mjuka pepparkakan serverade jag kall äppelcider.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar