onsdag 27 september 2017

JULENS SMAKER BY JOHAN BÜLOW

I början av veckan överraskade Ninas mat med att skicka mig smakprover av julens lakritssortiment och denna gången var det från Lakrids by Johan Bülow. Med fyra olika smaker, så var det lätt att hitta en klar favorit, vilken det blev kommer jag till lite längre ner.

Bild: Ninas mat
BRONZE CLASSIC
Pralinen är en kombination av mjuk lakrits, karamelliserad Dulce de Leche-choklad, krispigt havssalt och med stänk av lakritspulver.
Omdöme: Här kommer smaken av chokladen fram men även det salta slår igenom vid varje tugga. En god pralin som inte tar över allt för mycket. Gillar Du kombinationen är havssalt och choklad så är denna en pralin att satsa på i jul.

Bild: Ninas mat
RASPBERRY
Här är en ny variant av den populära Gold Christmas-lakritsen som med sin sötma från vit choklad och sin syrlighet från hallon bildar en förförande god pralin.
Omdöme: Med sin milda smak blev denna pralinen ingen smaksensation och lämnade ingen direkt eftersmak som jag gillar ihop med lakrits. Dock var den god och föredrar man milda smaker, så passar denna pralinen perfekt.


Bild: Ninas mat
BLACK SNOWBALL
En riktig wow-pralin med smak av salmiak, svartpeppar och lakritspulver som ihop med mild mjölkchoklad ger en fin balans i smakupplevelsen.
Omdöme: Här märker man smakerna och varje tugga exploderar i en stark smaksensation men mildras ned något av chokladen. Föredrar man salmiak så är denna pralinen något för dig.

Bild: Ninas mat
WHITE SNOWBALL
Med en kärna av stark ingefärslakrits och med ett hölje av silkeslen mjölkchoklad med citrongräs är detta en frisk och kryddig pralin.
Omdöme: En riktigt stark och kryddig pralin som lämnar en lång eftersmak av både ingefära och citrongräs. Älskar Du dessa smakerna, så är detta en pralin för dig.

Vilken blev då min favorit av dessa fyra?! 
Alla var en smakupplevelse i sig, men den jag valde ut som min favorit blev Black Snowball.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar